Lean Quality: mijn visie

 

Lean Quality is een term die door KPMM als eerste wordt toegepast. Het sluit aan bij termen als TQM, Lean manufacturing, kaizen, Six Sigma e.a., allen gericht op procesoptimalisatie, ieder met zijn eigen speciale invalshoek.

Lean Quality betekent dat kwaliteitssystemen 'slank', niet ingewikkelder dan nodig, doeltreffend en afgestemd op het bedrijf moeten zijn.

samenwerkenLean Quality betekent dat er bij procesverbetering een sterke relatie ligt met lean manufacturing en lean administration met vergelijkbare technieken (5S, FMEA, SPC, teamwork) en doelstellingen (geen verspillingen, lage kosten, hoge efficiëntie, klantgericht).

Lean Quality pakt kwaliteit integraal aan t.b.v. de grootste belanghebbenden: de klant en het bedrijf met haar directie en medewerkers zelf. Uiteraard is de productkwaliteit 100%, maar het gaat om alle eisen en wensen die de klanten aan u vragen: perfecte en korte levertijden, snelle probleemoplossing, goede service en samenwerking, goede zorg voor milieu en arbeidsomstandigheden, en dat alles tegen marktconforme condities. Dit alles is alleen te realiseren als uw bedrijfsprocessen maximaal presteren en wanneer u continu blijft verbeteren